Τι να προσέξετε

Θερμότητα
Πάντα να χρησιμοποιείτε τα ειδικά προστατευτικά θερμότητας για να ακουμπάτε τα μαγειρικά σας σκεύη όταν αυτά είναι ζεστά.
Συστήνουμε, για την καλύτερη φροντίδα του νεροχύτη σας, την ώρα που ρίχνετε καυτό νερό, ταυτόχρονα ανοίξτε και τη βρύση με το κρύο νερό. Έτσι συντηρείτε και τον νεροχύτη αλλά και τα πλαστικά μέρη του σιφωνιού.

Αμυχές
Στην καθημερινή του χρήση το Corian® μπορεί να εμφανίσει κάποιες μικρές αμυχές. Γι’ αυτό το λόγο θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιείται το ειδικό προστατευτικό κοπής, και να μην κόβετε απευθείας πάνω στον πάγκο.

Χημικά
Στην περίπτωση που σκληρά χημικά καθαριστικά πέσουν πάνω στον πάγκο σας (π.χ καθαριστικό για ασημικά, διαλυτικό μπογιάς, καθαριστικό φούρνου, ασετόν) θα πρέπει αμέσως να το ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαπούνι έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αλλοιώσεις στην επιφάνεια του πάγκου σας.
Λεκέδες από βερνίκι νυχιών απομακρύνονται με το ειδικό υγρό που δεν περιέχει ασετόν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσετε ασετόν, ξεπλύνετε στη συνέχεια με άφθονο χλιαρό νερό. Παρατεταμένη έκθεση σε χημικές ουσίες είναι πιθανό να επηρεάσουν την επιφάνεια του πάγκου σας.

Οτιδήποτε και αν συμβεί, διορθώνεται
Το Corian® είναι από τη φύση του ανανεώσιμο, λόγω του ότι είναι ομογενές και συμπαγές υλικό. Οι περισσότερες ζημιές, ακόμη και οι φαινομενικά σοβαρές, επισκευάζονται. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε πάλι μία επιφάνεια όπως την πρώτη μέρα της τοποθέτησης.
Επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο κατασκευαστή Corian® (λίστα με τους εξουσιοδοτημένους κατασκευαστές Corian® θα βρείτε στη διεύθυνση www.leadingproducts.gr) για την επιδιόρθωση και λείανση της επιφάνειάς σας.
Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία η οποία δεν απαντήθηκε από το παρόν, παρακαλώ απευθυνθείτε στη διεύθυνση www.leadingproducts.gr

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Α: Αφαιρέστε με ένα μαλακό πανί

Β: Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μαλακό πανί

Γ: Καθαρίστε με υγρό πανί και κρεμώδες καθαριστικό (πχ. Jif)

Δ: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με απορρυπαντικό ή με καθαριστικό επιφανειών (πχ Mr. Muscle, Flash)

Ε: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με χλωριούχο απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

ΣΤ: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με καθαριστικό για αντίστοιχη χρήση(πχ. Viacal), ή ξύδι. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

Ζ: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με καθαριστικό που δεν έχει ως βάση το ασετόν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσετε ασετόν, ξεπλύνετε στη συνέχεια με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

Η: Χρησιμοποιήστε τραχιά επιφάνεια καθαρισμού (πχ Scotch Brite) και τρίψτε με καθαριστικό μετάλλων ή διαλύτη σκουριάς. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί.

Θ: Αν ο λεκές δεν μπορεί να αφαιρεθεί με τις παραπάνω μεθόδους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο τοποθέτησης.

***Σημαντικό***

  1. Πάντα καθαρίζετε με κυκλικές κινήσεις, ασκώντας μέτρια πίεση στο σφουγγαράκι.
  2. Μετά τη χρήση ισχυρού καθαριστικού, όπως χλώριο ή ασετόν, φροντίστε να ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Συνοπτικός πίνακας φροντίδας επιφανειών Corian®

Συνηθισμένοι λεκέδες Βήματα αντιμετώπισης
Καθημερινός καθαρισμός Α-Β-Γ
Ξύδι, καφές, τσάι, λεμόνι, λαχανικά, χρωστική Α-Β-Γ-Ε-Θ
Λίπος, λάδι και παρόμοια κατάλοιπα Α-Β-Γ-Δ-Θ
Απομεινάρια σκληρού νερού, άλατα, σαπούνι Α-Β-ΣΤ-Θ
Γύρη, κρόκος (σαφράν), αμυχές, σημάδια τσιγάρου,γυαλιστικό παπουτσιών, μελάνι, μαρκαδόρος Α-Β-Γ-Ε-Θ
Ιώδιο, αίμα, κόκκινο κρασί, παντζάρια, άρωμα Α-Β-Γ-Δ-Ε-Θ
Βερνίκι νυχιών Α-Β-Γ-Ζ-Θ
Σίδηρος, σκουριά Α-Β-Γ-Η-Θ
Μύκητες, μούχλα Α-Β-Γ-Ε-Θ