Καθαρισμός

Το Corian® δεν είναι αυτοκαθαριζόμενο. Είναι όμως πολύ απλό να διατηρήσετε την αρχική του εμφάνιση.

Για καθημερινό καθαρισμό ξεκινήστε με την απλή μέθοδο:
Αν και το Corian® δεν απορροφά τα υγρά, είναι καλό να σκουπίζετε τους λεκέδες που εμφανίζονται από την καθημερινή χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί μαζί με μία καθαριστική κρέμα όπως για παράδειγμα το Jif. Καθαρίζετε πάντα με κυκλικές κινήσεις. Αν κάποιος λεκές απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω.

Εβδομαδιαία φροντίδα νεροχύτη
Αφαιρέστε όλα τα λίπη και τα υπολείμματα καθημερινής χρήσης από το νεροχύτη με τη χρήση ανάλογου απορρυπαντικού. Μπορείτε να ψεκάσετε με διάλυμα από 1 μέρος χλωρίνης και 3 νερού. Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε τον νεροχύτη με νερό και να προσθέσετε ένα μικρό ποτήρι χλωρίνη. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για μερικές ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο χρόνος δράσης του διαλύματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τις 16 ώρες. Στη συνέχεια σκουπίστε με υγρό πανί ή απλά ξεβγάλετε με νερό. Ο νεροχύτης σας θα είναι πεντακάθαρος χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Επίμονοι λεκέδες
Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε πρώτα με την απλή μέθοδο που περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο. Λεκέδες από καθημερινή χρήση στο σπίτι όπως ξύδι, καφές, τσάι, λεμόνι, κέτσαπ, μπογιές, κόκκινο κρασί ή λαχανικά που βάφουν όπως παντζάρια:

Αν δεν δείτε αποτέλεσμα με την απλή μέθοδο, τότε χρησιμοποιήστε ένα σκληρό σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια (π.χ. Scotch Brite), με ένα απορρυπαντικό ή ένα καθαριστικό για επιφάνειες με αμμωνία.

Μόνο στην περίπτωση έντονα χρωστικού λεκέ χρησιμοποιείτε σκληρό σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια και τρίβετε με χλωρίνη. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και σκουπίζετε με μαλακό πανί. Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε μαλακό σφουγγάρι και καθαριστική κρέμα σε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα του Corian® .

Εάν γύρω από τους σωλήνες ή τη βρύση έχουν μαζευτεί άλατα ή πουρί, χρησιμοποιείστε ένα σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια σε συνδυασμό με ένα κοινό καθαριστικό για αυτή τη χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ξεπλύνετε αρκετές φορές με ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Μπορείτε να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα του Corian® όπως περιγράφεται στις πιο πάνω οδηγίες.